Deze tekst verscheen als een geprinte uitgave met de titel Voorjaar 2020 van de KeteIfactory.
Inhoudswaarschuwing: bevat omschrijvingen van de dood welke als schokkend kunnen worden ervaren.
Dag 1.
Doe gericht aankopen. Houd afstand. Was grondig uw handen met water en zeep. Stofzuig uw woning, en doe een was.

Dag 2.
Blijf thuis. Repareer een loshangende gordijnrail. Neem een pakket in ontvangst. Zet de nieuwe boekenkast in elkaar.

Dag 3.
Werk in de ochtend uw administratie bij. Lees na de lunch een boek op de bank. Dwaal in gedachten af. Laat terwijl u inslaapt, het boek uit handen vallen.

Dag 4.
Drink kruidenthee, en nuttig lichte, voedzame maaltijden. Doe verschillende hazenslaapjes verspreid over de hele dag.

Dag 5.
Eet niet. Verminder ook uw vocht-inname. Breng een aanzienlijk deel van de dag in bed door. Negeer de telefoon.

Dag 6.
Blijf in bed en drink slechts enkele slokjes water

Dag 7.
Beweeg zo min mogelijk, dat wil zeggen dat u niet een andere houding aanneemt, dat u niet krabt, niet hoest, niet knippert met de ogen, enz. Houd uw borstkast stil door oppervlakkig kleine beetjes te ademen. Om uw lichaam zo bewegingloos te houden dat het niet eens trilt, helpt het om een mentale voorstelling te maken van uw lichaam als een steen.

Dag 8.
Probeer de momenten van onbeweeglijkheid steeds langer vol te houden. Wanneer zich ongemakken voordoen zoals een droge mond, spierkramp, of misselijkheid, kunt u in plaats van hier fysiek op te reageren, eerst proberen het ongemak eenvoudig waar te nemen en het in gedachten met een rustige stem te benoemen.

Dag 9.
Verlaat niet langer het bed. Dat wat vloeibaar is en weg kan, laat het vloeien.

Dag 10.
Op bepaalde plaatsen in het lichaam zal zich vocht verzamelen, en als gevolg hiervan zullen pijnsensaties ontstaan. Weersta de neiging om te bewegen en de pijnlijke plekken aan te raken. U kunt volhouden door met uw aandacht naar die plaatsen te gaan. Concentreer u volledig op het pijngevoel in die gebieden en merk op als de pijngevoelens veranderen.

Dag 11.
Geef ook aandacht aan die plaatsen in uw lichaam waar zuurstoftekorten en weefselschade beginnen te ontstaan. Geef uw volle aandacht aan de pijn. Merk op als de pijngevoelens veranderen.

Dag 12.
Houd vol.

Dag 13.
U ervaart misschien angst voor wat komen gaat, of u voelt berouw met betrekking tot gebeurtenissen uit het verleden. Bedenk u dat dergelijke gevoelens en gedachten bestaan bij de gratie van de aanvoerende en terugtrekkende bewegingen van bloed en hersenvocht in uw brein. Concentreer u op de terugtrekkende bewegingen.

Dag 14.
Hergebruik elk beetje zuurstof dat u tot zich neemt. Merk op dat de pauzes tussen inhalaties steeds langer worden. Ervaar hoe bij elke exhalatie een dieper gevoel van loslaten ontstaat.

Dag 15.
Breng de dag volkomen stil en vredig door. Probeer in de loop van de nacht te bewegen. U zult merken dat dit niet langer gaat. Uw spieren hebben zich verhard.

Dag 16.
Het wachten is nu op het losmaken van de zachte weefsels door bacteriën.

Dag 17.
Wacht op de vliegen die hun eieren komen afgeven.

Dag 18.
Wacht op kevers, mieren, ratten.

Dag 19.
Wacht op buitenlucht, op regen, en op de geur van warme, vochtige aarde. Wacht op de zon om u te drogen. Wacht op het merelpaar dat beurtelings slakkenhuizen komt stukslaan. Wacht tot dassen naar wormen komen graven en haagbeukwortels halt houden in verzilte grond. Wacht tot u de geluiden van waterspitsmuizen kunt onderscheiden van die van gewone spitsmuizen, en ook het ruizen van alle winden en stormen kent. Luister naar wat ze te zeggen hebben, zwijg, en wacht.

Dag 20.
De tijd dringt. Dus wacht.